За мен

Тинко - Господин иванов

Няколко думи за мен

Занимавам се с изработка на авторски ножове от началото на 2010г. Изработените от мен ножове са авторски и не се пазят скици, схеми или чертежи. При повторна изработка на даден нож, изработката става с нова скица, което гарантира, че този нож е единствен. Ползвам главоно съвремени прахови стомани като RWL34, CPM D2, CPM S35VN, CPM 3V, CPM 154 CM, CPM S90V, M390, K390. Термообработката се изпълнява по спецификациите на стоманата с помощта на пещ с цифрово управление, което способства точни температурни режими. Ще се радвам да споделяте с мен вашите препоръки и забележки, както и ако моите изработки ви допадат и доставят положителни емоции.
За ножоветеПещ с цифрово управление
интересни факти

За ножовете

Нож (от старобългарски nožь, nьziti означаващо „промушвам“) е режещ инструмент с различни предназначения, който се състои от две части – клин и дръжка. 

Клинът като правило се изработва от стомана или някакъв друг метал или сплав, но може да е направен и от кост, камък или дърво (напр. бамбук). Дръжката се изработва най-често от дърво, кост, рог, метал или пластмаса.  Дръжките на ножовете от изкуствен материал се отливат върху острието, докато дръжките от органични материали се закрепят към острието по различен начин – чрез прикрепване на чирени посредством нитове, набиване на дръжката или нанизване на определен брой пръстени от кожа или дърво. Острието може да е заточено само от едната страна, която е и режещата му част, но може да е заточено и от двете. Нож, на който острието е заточено и от двете страни се нарича кама. Заточването става в различни профили в зависимост от предназначението му. 

Ножовете биват два основни типа – с фиксирано острие и сгъваеми, като всеки от двата типа се разделя на множество видове според формата на остието, предназначението, начина на изработка и пр.
ТинкоКнайвс
Всички права запазени © 2017 - 
2023
 TinkoKnives.com
made with ♡ by Wyird
usercartcrossmenu